L’ALBERG

SOSTENIBLE

Cal Manel ha estat restaurat sota un concepte principal, el de ser un alberg respectuós amb el seu meravellós entorn. S’ha recuperat baix amb l’ús de materials i productes amb el menor impacte ecològic i funciona amb energies renovables.

INCLUSIU

La filosofia de Cal Manel és fer que tots els seus visitants se sentin tan còmodes com a casa, per això aposta per espais adaptats, serveis compartits per tots els visitants i l’acceptació d’animals de companyia.

ESPORTIU

Cal Manel és un espai ideal per a aquells que vulguin gaudir al màxim de l’experiència de la muntanya, amb serveis exclusius pensats per a les necessitats específiques d’excursionistes, alpinistes i ciclistes.

HISTÒRIA

Al poble de Saldes, al cor del Berguedà, respirant la màgia d’un entorn natural majestuós i únic, estava l’hostal familiar Cal Manuel. Durant tres generacions, aquell racó es va convertir en lloc de trobada i reunió per a la gent local i refugi calorós i familiar per als visitants. Un espai que de vegades era fonda, de vegades restaurant, que molts utilitzaven com videoclub i que en el fons era el centre cívic d’un poble de Saldes que, arran del tancament de les mines el 1989, va anar perdent activitat, energia i habitants . El cor de Cal Manuel sempre havia bategat al ritme del de Saldes i, tan sols 10 anys més tard de l’inici d’aquest declivi, va decidir aturar-se.

Des del 2000, any en què Cal Manuel va tancar les portes, moltes coses han canviat a Saldes, però el poble segueix sent el mateix lloc màgic i místic i la figura immensa de la forca continua dibuixant un paisatge meravellós. És per això que, 15 anys després, un grup d’amics molt vinculats al poble van decidir revifar aquest espai lúdic que mantenia viva la flama de Saldes.

Si abans el motor de Cal Manuel era l’explotació dels recursos naturals que ocultaven les muntanyes de Saldes, ara la vida del nou alberg gira al voltant d’uns recursos molt més espirituals. Cal Manel és un espai on els seus hostes es dediquen a extreure del seu interior pau, calma i bienestar.

 

L’alberg ha tornat a convertir-se en una referència per a la gent de Saldes, alhora que un allotjament de qualitat, acollidor i senzill per a excursionistes i esportistes. Boletaires, ciclistes, muntanyencs o, simplement, persones i famílies que busquen desconnectar a la falda del Pedraforca, troben a Cal Manel tot tipus de serveis en un edifici remodelat seguint criteris de sostenibilitat i respecte de l’entorn.

A Cal Manel, el ciclista té un pàrquing on netejar i reparar la seva bicicleta, els grups tenen una sala polivalent, els nens poden portar els seus animals de companyia i els pares poden conèixer i aprofundir en teràpies naturals i alternatives. I tot en un espai on la seva filosofia sostenible es demostra amb la seva integració amb l’entorn, l’eficiència energètica del seu edifici i el consum de productes de proximitat.